Hvordan spille clan wars?

Hvordan spille Clan Wars?

Å spille clan wars er for mange et artig krydder i spillet, det kan gi deg en del ekstra fordeler ved at du tjener deg nye virtuelle, credits eller shards/cogs. Du møter andre som spiller og kan kommunisere i clan-chat (noen har egne facebook grupper) og få nye venner og bekjentskaper. Det gir munzee mer utfordring og mer mål med spillingen. Og du har 5 forskjellige levels å velge å delta i hver måned, og hver måned er oppgavene du må klare til de fem forskjellige anderledes.


Viktige ting å merke seg:


  • Clan Wars starter alltid den 3e hver måned, så når klokka bikker 00:00 i USA (som regel ved 07:00 tiden på morgenen her) da begynner poengene å telle.
  • Fra denne datoen sitter du også FAST i den klanen du har valgt å gå inn i helt fram til måneden er over.
  • Du kan, hvis du ikke har valgt deg en klan enda, gå inn i en klan til og med den 12. i måneden. Så inn, men aldri ut.
  • Clan Wars stopper alltid den siste datoen i måneden, også da 00:00 i USA.
  • Det er viktig at du ser på kravene for det levelet du har tenkt til å spille, og sjekker om du faktisk klarer det før du går inn i klanen. Det viktigste er at du garanterer at du skal klare de personlige kravene.
  • Alle level har personlige krav og felles krav, som stiger i vanskelighetsgrad etter hvert level.
  • Skal du være med i en klan, må du vite at spillefeltet ditt inneholder det du trenger, at du har bil/sykkel/skyss og kan kjøre et stykke om du mangler noe og at du har råd til å kjøpe det du trenger for å klare det levelet du har sagt du skal klare. Alle skjønner at ting kan skje, men man er som regel 10 stk i en klan, og er det kun EN som ikke klarer kravene, er det INGEN som får noen premier. Kan bli ganske sur stemning...

Her ser du et eksempel på krav til Level1 (Februar 2022), du har personlige krav øverst (dette er noe alle må klare individuelt) og du har felles krav nederst (Alt alle gjør teller med, men gjør ikke du noe og andre klarer målet går det greit. Det er foretrukket at alle drar litt av lasset hvis ikke noe annet er avtalt på forhånd)


Nederst ser du hva du vil få i premie hvis alle klarer kravene for Level1. Premiene må du selv trykke på en knapp i appen for å få, de blir IKKE gitt til deg automatisk, husk det!

En klan kan ha alt fra 1 til maks 10 medlemmer. Ut i fra hvor flinke folk er og hvor høyt man spiller i level kan man lett være mindre en 10 personer i en klan, men felles mål vil selvfølgelig bli lettere jo fler man er i klanen.


For å lage sin egen klan må man ha premium medlemsskap. Jeg anbefaler deg å prøve deg i en Level 1 klan, eller "Casual Clan" de første gangene, for å se hvordan det er å spille, om du klarer det du har satt deg som mål og for å føle deg litt frem i verdenen.


Som i alle ting, så er folk forskjellige. Du vil møte på de med ekstremt konkurranseinstinkt og som nesten vil gå over lik for å komme i mål, og du vil finne veldig vennlige folk som aldri ville finne på å si et vondt ord om du ikke skulle klare målet alikevel. Derfor er det veldig smart å satse på "Casual" eller Level 1 først, du må finne ut av hva slags spiller du er og hva du klarer å oppnå.


Ta ibruk facebook grupper som "Munzee Clan Transfer Market" feks, til å spørre etter eller se om andre ber om medlemmer. Den beste tiden til å gjøre dette er absolutt den siste dagen i måneden og de to første. De aller fleste er klare til å kjøre fra den 3. i måneden, og da er det ikke lett å komme seg inn i en klan. Så vær på hugget i det lille vinduet før det starter opp.


Jeg vil anbefale deg å finne en klan som har minst 5 medlemmer, har klanen kun 2-3 medlemmer vil det bli veldig vanskelig å nå kravene.


Husk også å være ærlig med hvor ny du er, hva du ikke kan og er usikker på, de fleste som har Level 1 klaner vet at sjansen er stor for at man får med seg en som er fersk, så bare si ifra og spør om du kan få litt hjelp og råd til å spille. De aller fleste er kjempekoselige og hjelper gjerne til.

For å kunne forstå hva du skal cappe og hvor mye av hva du må ha, så burde du lese deg opp litt på hva alt betyr. Kanskje ser det lett ut å ta "14 places captures", men har du ikke disse typene i nærheten, vil du slite. Dette er et eksempel, for en places capture er en POI (Place Of Interest), de kan man ta en gang i døgnet. Så har du kun en av dem i området, vil det da ta deg 14 dager å nå målet om å ta 14 places capture.


Så før du går i gang med clan wars, kan det altså lønne seg å bygge opp stedet du bor, hvis det ikke allerede er noen aktive spillere der som har gjort det før deg.


En annen ting jeg vil anbefale når det gjelder å bygge opp der du bor, er å legge ut greenies. Legg ut noen her, noen der, lag en trail, flere ganger i måneden. Selv om du ikke får tatt dem selv, vil du takke deg selv om ett år, når de har blitt gamle og du trenger Qrew poeng til en Level 4 klan ;)