Geocoins

Geocoiner


Interessen i å lage coiner selv, kom etter å ha samlet på dem i noen år. Jeg samler på coiner som har betydning for meg, som jeg synes er fine og spesielle. Jeg har ikke noe tema jeg samler på, enda. Liker å kjøpe coiner fra eventer jeg har vært på som minne. Jeg laget min første coin sammen med en god venn i 2015. Dette var så morro at det gav mersmak. Senere har jeg hatt et samarbeid med Riksantikvaren i 2016 og nå planlegger jeg Halloween Event Skasenden 2017 coinen som markerer 5 års jubileet til eventet mitt. Jeg har også planer om en personlig coin..

Halloween Skasenden 2015


Denne coinen ble laget til Halloween Eventet mitt i 2015. Jeg fikk god hjelp av min venn Gorgon Vaktmester til å sette sammen elementene, men selve ideen til coinen er min egen. Fremsiden viser Finnskogen med typisk tømmerhytte, logoen til eventet og flagget til republikken Finnskogen. Georg Karsten pryder baksiden i selvlysende farge, han har blitt maskotten til eventet og startet egentlig som en cache, utlagt til det første eventet i 2013.


Spesifikasjoner:


Størrelse: 50,8 x 50,8 x 3,5 mm

Coin nr. : 8292

Selvlysende skjelett på baksiden, med fingre som går rundt kanten av mynten.


Coinen er laget i fire versjoner: Svart Nikkel (120), Antikk Sølv (60), Antikk gull (20) og Antikk Kobber (2).


Salg:


Kun Svart nikkel er i ordinær salg. Antikk sølv kan kun kjøpes på de årlige Halloween eventene. Antikk gull gies kun ut til viktige bidragsytere til eventet. Antikk kobber ble laget som en gave til designerene, og ble dermed en AR. Siden dette var min første coin, var jeg ikke oppmerksom på kotymen ved å lage ett oppnåelig antall coiner i en valør. Har vurdert å etterbestille noen få ekstra i Antikk kobber. (Edit: 18 ekstra har blitt etterbestilt i Juni 2017)


For å kunne etterbestille de 18 i kobber til en normal pris, ble det bestemt å lage en ny versjon av 2015 coinen. Så det er nå 100 stk Halloween Skasenden versjon `17 i produksjon. Disse blir laget i svart nikkel, men med nye farger.


Historiske Vandreruter


Tidlig 2016 tok Riksantikvaren kontakt med meg og spurte om jeg ville hjelpe dem med å lage en coin til de historiske vandrerutene de har lagt ut i løpet av sommeren 2015.

Sammen med Gorgon Vaktmester laget vi denne coinen, hvor logoen til historiske vandreruter pryder baksiden sammen med norsgeskartet i gjennomsiktig enamel. På fremsiden ser man maleriet til Theodor Kittelsen, Soria Moria Slott. Bildet har ett beskyttende lag over. Rundt kanten av coinen er det gravert in en akantusranke, inspirert av norsk rosemaling.


Spesifikasjoner:


4,5cm Diameter, 3,5mm tykkelse

Coin nr. : 8938

Samarbeid med Riksantikvaren og har gravert inn akantusranke rundt siden.


Coinene er laget i tre versjoner: Antikk gull som er Riksantikvarens versjon (125), Antikk sølv som er Gorgon Vaktmester sin versjon (60) og Antikk kobber som er Viking_Princess sin versjon (60)


Salg:


Antikk gull er Riksantikvaren sin og er ment å gies bort som FTF gaver langs nye Historiske Vandreruter, til CO's som hjelper Riksantikvaren med å lage rutene og det Riksantikvaren føler for å gjøre med coinene. Denne varianten er ikke til salgs. Antikk sølv og Antikk kobber kan kjøpes hos enten Gorgon Vaktmester eller Viking_Princess så langt lageret rekker.

Halloween Skasenden 2017


Under produksjon sommeren 2017.